PROJECTE 2010-2012

PROGRAMA EUROPEU COMENIUS 2010-2012

 “PONTS I CARRETERES, DEL MERCAT LOCAL AL COMÚ, DE LA CIUTAT FORTIFICADA A  LA UNIÓ EUROPEA”

 La ocupació progressiva del nostre planeta , a totes les èpoques, per pobles originaris en la seua majoria del continent africà, prova que, inclús en temps remots els obstacles naturals no han impedit a l’home creuar i continuar la sua ruta. Tanmateix, hem d’admetre que aquest desig va ser lent durant segles a falta de mitjans de transport que permeteren superar les dificultats. A més a més, els nostres avantpassats aprofitaren aquestes fractures naturals per crear fronteres administratives, amb el pretext de què a l’altre costat el biòtop podia ser molt diferent. Afortunadament, la reacció a aquest desig d’identitat va arribar molt prompte, però faltava adquirir la tècnica que permetera franquejar els golfs, els rius i mars i reunir a través de la construcció de vies ràpides, a pobles tan distants una vegada però tan pròxims avui.

Així, la Comunitat Europea, avui i des de la seua creació, per l’estímul que prodiga cap a els estats per a desenvolupar les seues infraestructures de carreteres i vies de comunicació, mostra que no ha oblidat les lliçons de la historia. Perquè per damunt de tot, el coneixement de l’altre, el contacte directe què podem mantindre amb ell constitueix un arma fatal contra l’aïllament i el racisme i no pot mes que reforçar els vincles entre tots els què habitem el planeta.

Per una altra banda no oblidem que les transformacions econòmiques, socials i culturals que han dominat els obstacles i distàncies han fet de cadascú de nosaltres un ciutadà del món, d’un món nou.

ą
P3240091.JPG
(4214k)
Maria José Candel,
3 de maig 2011, 6:43
ą
P3250098.JPG
(3618k)
Maria José Candel,
3 de maig 2011, 6:48
ą
Maria José Candel,
3 de maig 2011, 6:46
ą
Maria José Candel,
3 de maig 2011, 6:55
Comments